У Джанкої знищено російські крилаті ракети «Калибр НК»

09:57, 21.03.2023
У Джанкої знищено російські крилаті ракети «Калибр НК»

Гауляйтер Криму Сергій Аксьонов заявив лише, що "у районі Джанкоя відпрацювала ППО. За попередніми даними, уламки пошкодили домоволодіння та магазин". (Фото: Кримські пабліки)

 

У понеділок Головне управління розвідки міноборони України заявило, що внаслідок вибуху в Джанкої на півночі Кримського півострова було знищено російські крилаті ракети, призначені для використання Чорноморським флотом рф.

 

Як інформує УМ, відповідне повідомлення розміщене на сайті ГУР.

 

"Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети "Калібр НК" під час їхнього транспортування залізницею", - заявили в головному розвідувальному управлінні міністерства.

 

"Калібрами" росіяни б'ють по материковій Україні.

 

У повідомленні, опублікованому ГУР, йдеться, що ракети призначені для пусків з надводних кораблів російського чорноморського флоту. Дальність ураження такої зброї складає понад 2,5 тис. кілометрів по наземних цілях, та понад 375 кілометрів по морських.

 

У розвідці зазначили, що такі вибухи "готують український Крим до деокупації".

 

Загалом росіяни б'ють такими ракетами як з підводних, так і надводних човнів Чорноморського флоту. Експерти вказують, що залізнична мережа Криму побудована таким чином, що усі потяги, які прямують у Севастополь (як через кримський міст, так і з з півночі), мають їхати через Джанкой.

 

Ігор Івін, незаконно призначений Москвою очільник адміністрації окупованого Джанкоя, заявив, що місто зазнало нападу безпілотників, внаслідок обстрілу 33-річний чоловік отримав осколкове поранення. Його госпіталізували.

 

За словами Івіна, внаслідок атаки спалахнули будинок, школа та продуктовий магазин, були пошкоджені електромережі.

 

Чи постраждали військові об'єкти, Івін не повідомив.

 

Місцеві жителі повідомляли про серію вибухів, які чули у Джанкої. Радник призначеного Росією голови окупованого Криму Олег Крючков назвав "фантазіями" заяву військової розвідки України про знищені вибухом "Калібри", призначені для пусків із надводних кораблів.

 

Востаннє Росія звинувачувала Україну в атаці безпілотників на Чорноморський флот у кримському порту Севастополь у жовтні 2022 року.

 

Україна не взяла на себе відповідальності за напад. Тоді повідомлялось, що частину флоту росіяни вивели з Криму у Новоросійськ.

 

На кадрах, поширених у соцмережах, видно, як вибух освітлює нічне небо

 

Час від часу у Криму лунають вибухи і в мережі з'являються повідомлення про роботу безпілотників.

 

Як повідомляла УМ, після визволення Криму почнеться катастрофа в росії.