Делегації УПЦ МП не вдалося зустрітися із Зеленським на Банковій

15:26, 20.03.2023
Делегації УПЦ МП не вдалося зустрітися із Зеленським на Банковій

Московським попам не вдалося зустрітися із Зеленським (facebook.com/Church.ua)

Члени Священного синоду Української православної церкви (московського патріархату) на чолі з митрополитом Онуфрієм прибули на Банкову, вимагаючи зустрічі з президентом Зеленським.


Як інформує Україна молода, про це УПЦ МП повідомила у Facebook.


Священники вимагають зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським “з метою донести до керівництва держави позицію Української православної церкви”.

 

«Ми вважаємо, що президенту не доносять правдивої інформації про УПЦ. Судячи з тих заяв, які лунали, інформація про УПЦ спотворюється та створюється неправдивий образ наших вірян», – йдеться у повідомленні УПЦ МП у Facebook.

 

Прессекретар президента Сергій Никифоров заявив, що Зеленський не планував сьогодні зустрічі з представниками Української православної церкви МП.

 

«Натомість можемо повідомити, що із делегацією зустрілися співробітники профільних департаментів ОП, щоб отримати звернення, зареєструвати його та передати для подальшого розгляду. Станом на цей час представники УПЦ МП таке звернення передавати відмовилися», – зазначив він.

 

Як повідомляла УМ, 10 березня 2023 року Національний заповідник Києво-Печерська лавра зобов’язав представників УПЦ МП залишити територію та будівлі Лаври до 29 березня.

 

Митрополит УПЦ МП Павло (Петро Лебідь) відреагував обуренням на рішення заповідника Києво-Печерська лавра розірвати контракт з релігійною організацією.

 

Згодом намісник Свято-Успенського монастиря митрополит Павло заявив, що священнослужителі УПЦ МП не планують залишати територію Києво-Печерської лаври. 
 


Читайте також: Предстоятелю Православної церкви України Епіфанію, який у суботу, 18 березня, закликав братію Києво-Печерської лаври сприяти процесу звільнення від «московського ярма», різко-безапеляційно  відповіли в країнській православній церкві московського патріархату