Путін пожалкував про багаторічне запізнення із повномасштабним вторгненням

15:55, 19.03.2023
Путін пожалкував про багаторічне запізнення із повномасштабним вторгненням

путін здійснив би повномасштабне вторгнення до України ще 2014 року, якби рф була до цього готова.

 

Президент країни–агресорки володимир путін відповів на запитання, чому не почав повномасштабну війну в Україні ще 2014 року під час окупації Донбасу.

 

Як інформує УМ, про це сказав російський диктатор в ефірі телеканалу "Россия 1" повідомляє «Інтерфакс».

 

«Ми виходили з того, що нам вдасться всі питання вирішити абсолютно мирними засобами...

 

... По-друге, це стосується і нашої готовності до якихось більш серйозних дій, ніж дії в рамках так званої "кримської весни», - відповів, зокрема, путін.

 

«Цар» наголосив на кількох факторах, які допомогли йому наважитися на повномасштабне вторгнення у 2022 році, а не раніше, - це "рекордний врожай, клопітка робота над імпортозаміщенням та покращення фінансової системи", а також те, що росія у 2014 році "не мала гіперзвукової зброї".

 

«У нас тоді не було гіперзвукової зброї, а зараз є. Так, ми її фактично не застосовуємо, але вона є. Розумієте? Є й інші сучасні системи, а в 14-му році нічого подібного не було», — сказав путін.

 

За словами путіна, росії раптово довелося захопити Крим, бо кримчани нібито почали страждати від «нациків». Водночас на Донбасі, стверджує глава кремля, росія хотіла все вирішити у мирний спосіб.

 

«Нас просто водили за ніс, ніхто з наших так званих партнерів і не збирався мирним шляхом нічого вирішувати, вони просто накачували зброєю Україну та готували її до бойових дій», — сказав путін.

 

Президент рф додав, що Україна нібито навіть здійснила дві «великомасштабні військові операції з використанням важкої техніки, артилерії, авіації». Про які саме операції йдеться, путін не уточнив.

 

Нагадаємо, що 17 березня Палата досудового провадження ІІ Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт президента Росії Владіміра Путіна у зв'язку із ситуацією в Україні.

 

Усі країни-члени Міжнародного кримінального суду тепер юридично зобов’язані затримати і передати до суду підозрюваного президента РФ Володимира Путіна.

 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після історичного рішення про видачу ордера на арешт президента Росії Володимира Путіна повинна бути історична відповідальність.

 

Як повідомляла УМ, Кремль повідомив про відвідини путіним Маріуполя.