Зеленський ввів санкції на 10 років проти Башара Асада

16:33, 18.03.2023
Зеленський ввів санкції на 10 років проти Башара Асада

Зеленський увів санкції проти президента Сирії, прем'єр-міністра та міністра закордонних справ країни

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо застосування персональних санкцій проти 300 фізичних осіб та 141 юридичної особи. Серед них - президент Сирії Башар Асад.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із відповідного указу президента.

 

Чинний президент Сирії Башар Хафез аль-Асад, за даними його офіційної біографії, народився 11 вересня 1965 року.  Також під обмеження потрапили, зокрема, прем'єр-міністр Сирії Хусейн Арнус та міністр закордонних справ країни Фейсал аль-Мікдад.

 

Санкції введено строком на 10 років і, серед іншого, передбачають блокування активів, обмеження торговельних операцій, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань.

 

Із 300 фізичних осіб, проти яких введено санкції, троє громадян Сирії, семеро – Ірану, росіяни та один українець (Слоболінський Віктор з Криму, має також і російське громадянство). 

 

Санкції введено строком на 10 років і передбачають, зокрема, блокування активів і торговельних операцій, транзиту та перевезень територією України, анулювання ліцензій, заборону на приватизацію і купівлю землі, передання технологій та прав на інтелектуальну власність.

 

Зі 141 юридичної особи – 16 іранських компаній, включно із Shahed Aviation Industries Company та Shahed aviation industries research center, дві базуються в Об'єднаних Арабських Еміратах.

 

Решта – російські, переважно машинобудівні та військові заводи, а також науково-виробничі підприємства, зокрема, концерн "Калашников", концерн повітряно-космічної оборони "Алмаз-Антей", автомобільний завод "Урал", об'єднана суднобудівна корпорація, державний космічний науково- виробничий центр імені Хрунічева. Санкції проти них введено також на 10 років. 

 

Як повідомляла УМ, днями сирійський диктатор Башар Асад визнав загарбницькі забаганки Московії щодо південних і східних регіонів України, які у Кремлі фанатично називають «новими територіальними реаліями».