Бельгія відправить в Україну 240 військових вантажівок

09:36, 17.03.2023
Бельгія відправить в Україну 240 військових вантажівок

Зовсім скоро вантажівки з Бельгії будуть на службі в ЗСУ. (Фото: Alf van Beem / Creative Commons)

Міністерство оборони Бельгії має намір надати Україні 240 військових вантажівок. Перші транспортні засоби заплановані на поставку наступного тижня, і вони будуть використовуватися для переправлення військ і техніки на фронт на схід України.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє The Brussels Times.

 

Як зазначається, поставка першої партії вантажівок Volvo Cargo, Volvo Shelter, Volvo Fassi і Volvo Manumat запланована на наступний тиждень. Вони будуть використовуватися для переправлення військ і техніки.

 

Бельгійська армія має в резерві близько 400 автомобілів зазначених моделей. Сюди входять вантажні машини, моделі з краном та вантажівки-евакуатори. Нинішнього року ці транспортні засоби будуть виведені з експлуатації та замінені на новіші.

 

Департамент матеріальних ресурсів міноборони Бельгії зазначає, що поетапне виведення з експлуатації машин планувалося кілька років, але їх заміна була пришвидшена через війну в Україні. Тож бельгійська армія може передати більшість автомобілів українській армії.

 

Ці вантажівки експлуатуються ще з 1992 року, однак досі у доброму стані. Перед відправкою всі транспортні засоби будуть перевірені та за необхідності відремонтовані.

 

Бельгійська армія також надішле запчастини та інструкції з експлуатації для вантажівок.

 

Нагадаємо, що Міністерство оборони Бельгії навчає українських військових застосовувати підводні безпілотники.

 

Як провідомляла УМ, ЗСУ отримали від Німеччини мостоукладальники та вантажівки.