Новобранці ЗСУ завершили у Британії тренування з ведення траншейних боїв, фото

12:47, 14.03.2023
Новобранці ЗСУ завершили у Британії тренування з ведення траншейних боїв, фото

Навчання є реалістичним і вимогливим – воно імітує середовище високого стресу та високих ставок, у якому слухачі повинні мати змогу ефективно працювати (Фото: Телеграм Олександр Павлюк |)

Тренування з ведення траншейних бойових дій (під керівництвом інструкторів Сухопутних військ австралійських сил оборони) успішно  завершили у Британії військовослужбовці Збройних сил України.

 

Як інформує УМ, про це 14 березня в Телеграмі повідомив перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

 

«Новобранці Збройних сил України завершили тренування з ведення траншейних бойових дій.

 

Тренування проходили в реалістичних умовах у рамках базової загальновійськової підготовки у Великій Британії під керівництвом інструкторів операції «Куду» 5-го батальйону Королівського австралійського полку 1-ї бригади Сухопутних військ Австралійських сил оборони», - йдеться в повідомленні.

 

 

Зазначається, що під час навчань військовослужбовці відпрацьовували тонкощі створення оборонних позицій, ведення оборони та атаки, координування розвідки ворожих позицій і наступального патрулювання.

 

В ході тренувань інструктори підвищували рівень втоми українських новобранців та моделювали ситуації, в яких наші воїни можуть опинитися найближчим часом.

 

Павлюк зазначив, що підготовкою українських захисників опікуються близько 70 військовослужбовців Австралійських сил оборони, які беруть участь у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

 

 

Нагадаємо, що 17 лютого перша група із 65 українських військових завершила навчання на базі США в Німеччині. Друга група з 710 українських військовослужбовців освоює Bradley та самохідні гаубиці M109 Paladin, які США надішлють в Україну. Крім того, ще 890 українських військовослужбовців розпочнуть тренування на бойових машинах Stryker.

 

Як повідомляла УМ, в Британії фінішували військові тренування українських бійців.