На Херсонських островах знищено російську ДРГ на семи човнах

11:00, 10.03.2023
На Херсонських островах знищено російську ДРГ  на семи човнах

Українські арміці не дали закріпитися російським диверсантам на дніпровських островах на Херсонщині.

Сили оборони в результаті успішної операції знищили в Херсонській області російську диверсійно-розвідувальну групу.

 

Як інформує УМ, про це в ефірі телемарафону повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

 

«Ми знищили їхній налаштований флот із семи човнів. Противник обладнав їх навісними моторами, облаштував кулеметами, укріпив борти й намагався таким чином дістатися до островів. Ця їхня „акція“ була невдалою, адже за три дні човни та особовий склад у приблизно 20 осіб повністю знищені», — зазначила вона.

 

За її словами, на цих островах зберігається сіра зона. Окупанти постійно намагаються висадити там свої диверсійно-розвідувальні групи, але не мають успіху.

 

Гуменюк додала, що українським силам небезпечно розміщуватись на цих островах, оскільки вони розташовані близько до лівобережної частини Херсонської області, а звідти окупанти можуть постійно підтягувати свої сили.

 

6 березня в ОК Південь повідомляли, що в районі Великого Потьомкінського острова біля Херсона українські захисники знищили три переобладнані військами РФ цивільні моторні човни разом із ДРГ.

 

Як повідомляла УМ, в рф лякають фейками про українські ДРГ – Генштаб ЗСУ.