Шевченківські дні: Україна святкує 209-річницю народження Кобзаря

12:36, 09.03.2023
Шевченківські дні: Україна святкує 209-річницю народження Кобзаря

Тарас Григорович в колі своїх знаменитих друзів.

 

В Україні 9 березня відзначають 209 річницю з дня народження Тараса Григоровича Шевченка. До дня народження поета відбудеться низка культурних заходів

 

Про це повідомляє Україна молода.

 

Образ Шевченка переживає трансформацією разом з нашою історією  – від вусаня у кожусі і прогресивного творця та активіста до мужнього і безстрашного воїна. Його слова також воюють та надихають українців і в тилу, і на передовій.

 

Шевченківські дні – чудова нагода вшанувати Кобзаря, дізнатися більше про його життя та творчість, почути його, таку актуальну сьогодні поезію. Шевченківські дні 9 та 10 березня проведуть в музеї Шевченка. Вхід до музею безкоштовний. Крім того, в ці дні відвідувачів чекає цікава програма.

 

Національний музей літератури України запрошує на відкриття виставки "Шевченкове слово – сучасна зброя" до дня народження Кобзаря, яка розповідає про те, як слово Шевченка воює сьогодні та надихає на Перемогу.

 

У відкритті виставки, зокрема, братиме участь Дмитро Лінартович – актор театру, кіно й дубляжу, а з серпня 2022 року — військовослужбовець Збройних Сил України.

 

Також Шевченківські дні відбудуться у "Хаті на Пріорці":  9 та 10 березня вхід до музею безкоштовний.

 

Традиційно до пам’ятника Шевченка у Києві у день народження Кобзаря  покладють квіти, читають його вірші. Не виключеням став і сьогоднішній день, незважаючи за обстріли рашистами столиці,  які були лоише кілька годин тому.

 

Як повідомляла УМ,  до народин Тараса Шевченка та Дня добровольця: легендарний Анатолій Паламаренко виступатиме у Києві.