Нас там не було: Резніков заперечив причетність України до підриву «Північних потоків»

11:50, 08.03.2023
Нас там не було: Резніков заперечив причетність України до підриву «Північних  потоків»

Експерти використали підводний дрон, який зробив знімки пошкоджених місць газопроводу. З'ясувалося, що загалом "Північний потік-1" та "Північний потік-2" пошкоджені у чотирьох місцях.

Україна не має стосунку до вибухів на газопроводах «Північний потік» – таку заяву зробив Міністр оборони Олексій Резніков. Очільник Міноборони висловив упевненість, що під час офіційного розслідування будуть встановлені всі деталі інциденту.

 

Як інформує УМ, про це він сказав у Стокгольмі перед початком неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС.

 

«Для мене це доволі дивна історія, яка не має нічого спільного з нами. Я думаю, що офіційне розслідування, що проводиться відповідними владними структурами, виявить усі деталі. Це було б певним компліментом для наших спеціальних сил, але це не наші дії», - сказав Резніков.

 

Нагадаємо, що наприкінці вересня 2022 року внаслідок вибухів на трубопроводах "Північний потік" та "Північний потік-2" біля острова Борнхольм у Балтійському морі розпочався витік на чотирьох ділянках газопроводів у виключних економічних зонах Данії та Швеції.

 

Розслідування диверсії, яке здійснюється за участю компетентних органів Швеції, Німеччини та Данії, триває. У багатьох країнах схильні вважати, що підрив "Північних потоків" ініційований рф. У росії свою причетність до аварії заперечують.

 

7 березня у низці іноземних ЗМІ, зокрема німецьких та в американській The New York Times, з'явилися повідомлення про нібито причетність «проукраїнських груп» до інциденту.

 

В уряді Німеччини у цьому зв'язку заявили, що результатів розслідування наразі немає.

 

Як повідомляла УМ, витоки газу на гілках російських газопроводів "Північний потік" через Балтійське море, підозрюють у Німеччині, є наслідком умисних дій.