Зеленський та Мецола зустрілися у Львові

12:19, 04.03.2023
Зеленський та Мецола зустрілися у Львові

Володимир Зеленський під час зустрічі з Робертою Мецолою у Львові (Фото Офісу президента)

Глава держави Володимир Зеленський привітав президентку Європейського парламенту Роберту Мецолу в Україні.  Їх зустріч відбулася у Львові.

 

Як інформує Україна молода, про це президент України повідомив у Telegram.

 

«Дякую за лідерство в підтримці України з перших днів цієї жахливої війни та важливі рішення, ухвалені Європарламентом. Зокрема, 1 березня минулого року, на другий день після подання нашої заявки на членство в ЄС, Європейський парламент ухвалив резолюцію про підтримку та необхідність надання Україні статусу кандидата на членство в ЄС», – йдеться в повідомленні.

 

Зеленський додав, що Україна прагне якнайшвидше завершити виконання рекомендацій Європейської комісії та розпочати переговори про вступ до ЄС уже цього року.

 

 

Нагадаємо, у п’ятницю, 3 березня, у Львові відкрилася конференція високого рівня United for Justice, присвячена відновленню справедливості для України та притягнення до відповідальності Росії за її вторгнення в нашу державу. До заходу долучилися генеральні прокурори й міністри юстиції країн світу, представники Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, Європейського союзу, у тому числі єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс і глава Євроюсту Ладислав Хамран, та інші.

 

Президент Володимир Зеленський прибув до Львова, де зустрівся з президентом Латвії Егілсом Левітсом . Вони відвідали поранених українських військових та вшанували полеглих воїнів на Личаківському кладовищі.

 

Глави держав підписали у Львові спільну декларацію про підтримку повноправної євроатлантичної інтеграції України.