У Європі фіксують випадки торгівлі людьми серед українських біженців

15:45, 01.03.2023
У Європі фіксують випадки торгівлі людьми серед українських біженців

Зафіксовано уже 7 випадків торгівлі українськими біженцями

Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович заявила, що впродовж 2022 рік було зареєстровано 7 випадків торгівлі людьми у Франції серед українських біженців. 

 

Як інформує Україна молода, про це вона це заявила в інтерв'ю для "Радіо Свобода".

 

Жолнович зазначила, що насправді постраждалих може бути більше, оскільки випадки торгівлею людьми підтверджують лише після відповідного звернення.

 

«Коли вже людина повернулася в Україну, пройшла відповідну процедуру підтвердження того, що вона потрапила в ситуацію торгівлі людьми. І їй надали відповідний статус. Ми розуміємо, що багато ще людей не поверталося. Вони є в межах тих країн, в яких вони перебувають", – зазначила Оксана Жолнович.

 

Водночас Жолнович запевнила, що в Європейському Союзі докладають зусиль, аби не допустити торгівлю людьми у сфері забезпечення прав українців.

 

Міністерка Мінсоцполітики також розповіла, що у більшості європейських країн під час дзвінка до поліції є можливість отримати консультацію українською.

 

"Практично у всіх країнах є. Вони тримають перекладача, щоби мати можливість почути поклик про небезпеку, якщо мова йде про торгівлю людьми. Є смс-інформування, у тому числі – від Мінреінтеграції. З певними застереженнями щодо торгівлі людьми", – додала очільниця Міністерства.

 

Як повідомляла УМ, СБУ викрила діяльність міжнародного злочинного угруповання у Миколаївській області. Зловмисники «вербували» українських моряків, яких потім змушували працювати на кораблях, що доставляли нелегалів із Середньої Азії до країн ЄС.