Тактика рф щодо України змінювалась тричі за 9 років - міноборони Британії

11:30, 24.02.2023
Тактика рф щодо України змінювалась тричі за 9 років - міноборони Британії

Росіяни не очікували такого спротиву українців, тому впродовж року систематично змінювали риторику військових цілей

Росія після того, як не змогла встановити контроль над Україною гібридними методами, вирішила піти на повномасштабне вторгнення. Однак, зазнавши невдачі на полі бою, тепер веде війну на виснаження.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться в розвідувальному огляді Міноборони Британії до річниці початку повномасштабної війни. 

 

Розвідка Британії нагадала, як Кремль за 9 років агресії змінював тактику щодо України.

 

Починаючи ще з 2014 року Росія намагалася послідовно реалізовувати свою стратегічну мету щодо України - встановити контроль над нею. Усі попередні роки Кремль намагався досягти своєї мети підривною діяльністю, анексувавши Крим та розпочавши неоголошену війну на Донбасі. 

 

24 лютого Росія спробувала новий підхід і сподівалась завдяки повномасштабному вторгненню силою взяти під контроль всю Україну і змінити владу. 

 

До квітня 2022 року Росія почала усвідомлювати, що задум провалився, та зосередилась на розширенні й оформленні свого контролю над Донбасом і півднем. Просування, якого вдавалось досягти, було дуже повільним і коштувало їй надзвичайно дорого. 

 

«Останніми тижнями Росія, схоже, знову змінила підхід. Зараз кампанія передусім спрямована ймовірно на те, щоб виснажити українських військових, аніж захопленні значних нових територій. Керівництво РФ напевно розглядає це як довгострокову операцію, у якій вони сподіваються на те, що чисельні переваги Росії у населенні та ресурсах врешті виснажать Україну»,- підсумовують в огляді. 

 

У попередньому огляді розповідали, що ближчим часом російські сили можуть знову спробувати досягти якихось успіхів під Вугледаром, ,де зазнали великих втрат у лютому, але навряд чи їм вистачить ресурсів для цього.

 

Як повідомляла УМ, заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ бригадний генерал Олексій Громов повідомив, що з початку повномасштабного вторгнення від кінця лютого 2022 року Росія випустила майже п’ять тисяч ракет по території України.