До річниці великої війни: на російську армію зростає тиск із вимогою успіхів – британська розвідка

09:28, 20.02.2023
До річниці великої війни: на російську армію зростає тиск із вимогою успіхів – британська розвідка

Сакральність дат в росії - спадок від СРСР.

На російських військових найближчим часом очікувано зростатиме політичний тиск з вимогою продемонструвати якісь "перемоги" до річниці повномасштабної війни. Проте таких успіхів немає.

 

Як інформує УМ, про це йдеться в огляді Міноборони Британії про війну в Україні за 20 лютого.

 

Аналітики розвідки зазначають, що російські війська намагаються наступати на кількох напрямках на сході: під Вугледаром, у районі Кремінної та під Бахмутом.

 

Росіяни при цьому зазнають великих втрат, особливо під Бахмутом і Вугледаром. "Зокрема, названі елітними 155-та бригада та 40-ва бригада морської піхоти зазнали дуже великих втрат під Вугледаром і, скоріш за все, є неефективними у бою", - зазначають в огляді.

 

Аналітики припускають, що з наближенням річниці початку повномасштабної війни військові РФ опиняються під все жорсткішим політичним тиском.

 

"Може бути так, що Росія заявить про захоплення Бахмута "під річницю" незалежно від реального стану справ. Якщо ж весняний наступ РФ закінчиться нічим, напруга всередині керівництва Росії вочевидь зростатиме", - додають в огляді.

 

У попередньому огляді розвідка Британії поділилася припущеннями щодо використання росією повітряних куль, які почали помічати над Україною в середині лютого. 

 

Як повідомляла УМ, якщо дозволимо росії перемогти, то буде відкрито скриньку Пандори.