Нуланд викликала істерику Кремля заявою про «законні цілі» в Криму

17:27, 19.02.2023
Нуланд викликала істерику Кремля заявою про «законні цілі» в Криму

Вікторія Нуланд заявила, що США не виступають проти ударів ЗСУ по військових об'єктах РФ, які розташовані у Криму

США схвалили удари України по цілях РФ у Криму, це викликало істерику в Кремлі.

 

Як інформує Україна молода, про це реник президента рф Дмитро Пєсков сказав у коментарі пропагандистським ЗМІ.

 

На думку Пєскова, слова заступниці держсекретаря США з політичних справ Вікторії Нуланд про підтримку ударів ЗСУ по військових об'єктах Росії у Криму лише «підкреслюють роль Вашингтона як провокатора міжнародного напруження». 

 

Він також назвав Нуланд «агресивним яструбом» американської політики. 

 

«Пані Нуланд належить до дуже великого стану найагресивніших «яструбів» в американській політиці. Це добре нам відома точка зору. Вона вкотре підкреслює глибину наших розбіжностей», – сказав Пєсков.

 

Як відомо, США не визнають Крим територією Росії і вважають її українською, у зв'язку з цим вони підтримують нанесення Україною ударів по російських військових об‘єктах на півострові. Нуланд зазначила, що «щонайменше, без демілітаризації Криму Україна не буде в безпеці», і демілітаризація повинна стати частиною «стійкого стримування».

 

Раніше в адміністрації Байдена повідомили, що повернення Україною Криму є «червоною лінією» для путіна і це загрожує серйозною ескалацією. Однак там не заперечують право України відвоювати півострів. Так, держсекретар Ентоні Блінкен розкрив, що США не особливо заохочують Україну повертати Крим, але рішення «виключно за Києвом». 
 

Як повідомляла УМ, Начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майор Кирило Буданов вважає, що Крим цього року буде війсойовано.