Прем'єрка Італії Мелоні оголосить новий пакет військової допомоги у Києві

14:36, 19.02.2023
Прем'єрка Італії Мелоні оголосить новий пакет військової допомоги у Києві

Джорджія Мелоні подумки вже в Києві. (facebook.com/giorgiameloni.paginaufficiale)

Прем'єр-міністр Італії Джорджія Мелоні оголосить про новий пакет військової допомоги для України під час свого першого візиту до Києва у вівторок, 21 лютого.

 

Йдеться про надання разом з Францією систем протиракетної оборони SAMP-T.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє італійське видання Il Fatto Quotidiano у неділю.

 

Зазначається, що перед візитом до Києва пані Мелоні приїде до Польщі, де зустрінеться з прем'єром та одним з найближчих союзників Матеушем Моравецьким.

 

За даними видання, у Києві прем'єрка Італії проведе зустріч з президентом України Володимиром Зеленським, щоб засвідчити підтримку України, а також оголосити про шостий пакет військової допомоги, схвалений італійським урядом.

 

ЗМІ не називають деталі пакета військової допомоги. Проте вже відомо, що Італія не буде надавати Україні танки, оскільки має невелику їх кількість в арсеналі.

 

Також Мелоні не буде обговорювати можливість передачі Україні винищувачів F-16.

 

Нагадаємо, раніше прем'єрка Італії анонсувала візит в Україну напередодні річниці вторгнення росії. Вона також запросила президента Зеленського відвідати Рим.

 

Як повідомляла «УМ», президент Зеленський вважає, що Україна отримала важливі сигнали щодо постачання далекобійних ракет та іншої зброї під час Мюнхенської конференції з безпеки, яка проходить у Німеччині.

 

Тоді як голова європейської дипломатії Жозеп Боррель вважає, що Україна має деякий дефіцит боєприпасів. На його думку, міжнародним партнерам слід усунути цей дефіцит протягом тижнів.