У Хмельницькому ворожі ракети влучили у військовий об’єкт та зупинку

14:33, 18.02.2023
У Хмельницькому ворожі ракети влучили у військовий об’єкт та зупинку

Внаслідок ракетної атаки на Хмельницьк двоє людей поранено

Під час ранкового обстрілу російська ракета влучила у військовий об'єкт у Хмельницькому. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій у Телеграмі. 

 

«О дев’ятій годині терористи завдали два удари, один прийшовся по військовому об'єкту, другий – поблизу, по цивільних», - сказав Гамалій.

 

Він написав, що одна ракета влучила поблизу зупинки громадського транспорту.

 

За його словами, внаслідок влучань ракет у місті є руйнування, була велика пожежа на площі 100 квадратних метрів, наразі її ліквідовано. Посадовець не уточнив, на якому саме з об'єктів сталося займання внаслідок обстрілу. Вибуховою хвилею пошкоджено 11 автомобілів, кафе і магазини, а також житлові будинки. Наразі їх обходять поліцейські, аби виявити, чи немає там людей, які не можуть самостійно звернутися за медичною допомогою.

 

Станом на 12.20 відомо про поранення двох мешканців міста, - чоловіка, який отримав осколкове поранення ноги, та жінку, яку вдарило дверима. Їм надано необхідну медичну допомогу, стан обох поранених стабільний.

 

У мікрорайоні, де відбулося влучання ракет, є проблеми з електропостачанням. У місті через обстріл змінили рух тролейбусів за двома маршрутами.

 

Нагадаємо, 18 лютого о 8:30 в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Моніторингові групи повідомляли про запуск ракет з акваторії Чорного моря.

 

Близько 9 години у Хмельницькому прогриміли два вибухи.  Командування Повітряних сил ЗСУ повідомило, що 18 лютого російські окупаційні війська випустили по Україні чотири крилаті ракети «Калібр» із акваторії Чорного моря. Дві ракети знищено силами та засобами протиповітряної оборони.

 

За даними Офісу президента України, у річницю повномасштабного вторгнення 24 лютого російські окупанти планують запустити три хвилі ракет по Україні.  Зараз вони накопичують необхідну кількість ракет для цього.

 

Як повідомляла УМ,  під час сьогоднішньої чергової ракетної атаки над Південноукраїнською атомною електростанцією, що на Миколавщин#,  зафіксували рух двох російських крилатих ракет.