Прем’єр Британії закликає західних лідерів подвоїти військову допомогу Україні

09:08, 18.02.2023
Прем’єр Британії закликає західних лідерів подвоїти військову допомогу Україні

Ріші Сунак закликає міжнародних партнерів збільшити поставку зброї в Україну, щоб пришвидшити звільнення окупованих територій

На Мюнхенській безпековій конференції глава британського уряду Ріші Сунак на тлі повідомлень про новий наступ РФ на Україну, має намір закликати союзників збільшити допомогу, надавши «передовий потенціал відповідно до стандартів НАТО», що допоможе ЗСУ деокупувати захоплені території. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання Sky News.

 

Сунак вважає, що необхідно докласти більше зусиль, щоб "зміцнити довгострокову безпеку України", а також "удвічі посилити" військову підтримку ЗСУ.

 

Сунак переконаний, що забезпечення тривалого миру в Україні вимагатиме зміцнення міжнародного права, і закликатиме до нового плану захисту суверенітету країни в майбутньому.

 

«На карту в цій війні поставлено навіть більше, ніж безпека і суверенітет однієї нації. Йдеться про безпеку і суверенітет кожної нації»,- вважає він.

 

«Тому що вторгнення Росії, її огидні військові злочини і безвідповідальна ядерна риторика є симптомами більш широкої загрози всьому, у що ми віримо»,– стверджує Сунак.

 

Як відомо, учора, 17 лютого, у Німеччині розпочалася Мюнхенська конференція з питань безпеки, у якій беруть участь багато високопоставлених західних чиновників, включаючи канцлера Німеччини Олафа Шольца, президента Франції Еммануеля Макрона і віцепрезидента США Камалу Гарріс.

 

Лідери країн світу мають намір обговорити ризик існування міжнародного порядку та надання Україні допомоги у зв'язку з російським вторгненням. Ще одним предметом обговорення стане ядерний конфлікт з Іраном. 

 

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон виступив за реформу міжнародних інституцій, в тому числі Ради безпеки ООН, через нові виклики у світі.

 

Як повідомляла УМ, прем‘єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак попросив міністра оборони Бена Воллеса з’ясувати, які і яку кількість літаків країна могла б передати Україні.