Бомбардування острова Зміїний: у ЗСУ пояснили мету росіян

17:48, 11.02.2023
Бомбардування острова Зміїний: у ЗСУ пояснили мету росіян

Ворог від безсилля скинув бомби на Зміїний, намагаючись показати свою фейкову перемогу

Керівниця об‘ єднаного координаційного пресцентру Сил оборони «Південь»Наталія Гуменюк говорить, що метою скидання росіянами авіабомб на острів Зміїний було створення штучної перемоги, оскільки реальні досягнення в армії рф відсутні.

 

Як інформує Україна молода, про це вона заявила в ефірі телемарафону.

 

«Це говорить про те, що вони натякають на розвиток подій, зокрема і на півдні. Ми знаходимося в умовах гібридної війни, і ворог намагається створити інформаційний фон для своїх дій. Не маючи реальних успіхів, якими можна похвалитися на півдні зокрема, вони намагаються створити таку штучну перемогу для себе, для своєї пропаганди»,– сказала вона.

 

Практичної мети в окупантів, за словами Гуменюк, не було.

 

«Що бомбили? Те, що самі позалишали, коли втікали з острова. Вони позалишали там свою техніку, свої системи ППО, які намагалися там облаштувати...Добивали своє, скажімо так»,— сказала Гуменюк.

 

Сьогодні зранку ОК "Південь" повідомило, що російські окупанти скинули чотири авіабомби на острів Зміїний з літаків Су-24М, а також атакували узбережжя Одеської області ракетами "Онікс". 

 

Як повідомляла УМ, украінський прапор, який знову повернувся  на звільнений Зміїний, бентежить росіян, через що вони намагалися атакувати острів.