Ремонтники ЗСУ навчаються обслуговувати танки Challenger 2

15:05, 11.02.2023
Ремонтники ЗСУ навчаються обслуговувати танки Challenger 2

Командувач Сил логістики ЗСУ генерал-майор Олег Гуляк. (facebook.com/MinistryofDefence.UA)

Воїни-ремонтники Сил логістики Збройних Сил України спільно з українськими екіпажами танків посилено проходять навчання у Великій Британії щодо опанування, обслуговування та ремонту танків Challenger 2.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив командувач Сил логістики ЗСУ генерал-майор Олег Гуляк, передає Міністерство оборони України в суботу.

 

«Здобуття цих знань і навичок військовослужбовцями ремонтних підрозділів забезпечить ефективне використання нового озброєння при виконанні бойових завдань», - пояснив генерал-майор.

 

Пан Гуляк також наголосив: «Опановуємо озброєння держав-партнерів, щоб ефективніше знищувати російських загарбників. Наближаємо Перемогу та Мир разом!».

 

                     Українські танкісти на базі у графстві Дорсет на півдні Англії (Фото Офісу президента). 

 

Як повідомляла «УМ», президент України Зеленський та прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак відвідали військову базу Bovington Camp у середу, 8 лютого.

 

Саме на цій базі у графстві Дорсет на півдні Англії українські екіпажі навчаються на британському основному бойовому танку Challenger та іншій броньованій техніці.

 

Тоді ж пан Сунак натякнув, що британські танки Challenger 2 прибудуть в Україну вже у березні 2023 року.