Провал росіян під Вугледаром свідчить про низький рівень підготовки їхніх мобілізованих – ISW

06:53, 11.02.2023
Провал росіян під Вугледаром свідчить про низький рівень підготовки їхніх мобілізованих – ISW

Під Вугледаром російські командири допускають помилок, які дорого обходяться їхній і без того погано підготовленій армії

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що невдала спроба наступу на Вугледар у Донецькій області, вказує на погану системну підготовку мобілізованих росіян. Це викликало нову хвилю критики військового командування окупантів.

 

Як інформує Україна молода, про це стало відомо із звіту ISW.

 

В інституті відзначили, що нещодавні кадри невдалого російського штурму під Вугледаром стали останньою точкою невралгії в російському інформаційному просторі.

 

"Блогери вхопилися за ці кадри, щоб почати критикувати російське військове керівництво. Російські блогери стверджують, що командири, які керували атаками 155-ї морської піхотної бригади на Павлівку в листопаді 2022 року, тепер відповідальні за штурм Вугледара. Вони заявляють, що командири продовжують припускатися тих же помилок, які дорого обходяться. Один російський блогер заявив, що командувач Східного угруповання військ генерал-лейтенант Рустам Мурадов несе відповідальність за російські тактичні невдачі навколо Вугледара", – йдеться у звіті ISW.

 

Однак аналітики інституту вважають, що "російські війська застосовують вкрай дисфункціональну тактику, яка свідчить про те, що 155-та бригада морської піхоти, швидше за все, складається з погано підготовлених мобілізованих, ніж про погане командування".

 

"Російські блогери, ймовірно, звинуватили російських командирів, щоб применшити той факт, що погана системна підготовка мобілізованих росіян, швидше за все, й надалі призводитиме до подібних тактичних невдач по всій території України. Ймовірно, блогери регулярно звинувачують командирів у відповідальності за тактичні невдачі, аби загальну відповідальність за військові невдачі в Україні перекласти з російських збройних сил як інституції на окремих осіб", – припустили в ISW. 


 

Ключові висновки ISW:

 

— Російські війська розпочали чергову масовану серію ракетних ударів і ударів з безпілотників по Україні.

—Прольоти російських ракет над територією НАТО навряд чи призведуть до ескалації. ISW продовжує з високою впевненістю стверджувати, що Володимир Путін не бажає ризикувати прямим конфліктом з НАТО.

 

—Окупанти продовжили наступальні операції на північний захід від Сватового та навколо Кремінної.

—Російські війська продовжили наступальні операції в районі Бахмута, Авдіївки та Донецька, а також на заході Донецької області.

 

—За повідомленнями, російські війська провели обмежену наземну атаку в Запорізькій області.

—Російська влада, ймовірно, вводить обмеження на в'їзд і виїзд з Росії для підтримки мобілізації.

—Російські чиновники та окупаційна влада посилюють заходи з інтеграції дітей на окупованих територіях, використовуючи громадські організації, що фінансуються державою.

 

Відомо, що українські захисники влаштували засідку у ворожому тилу, знищили російську техніку та зірвали штурм окупантів на Вугледарівському напрямку. 

 

Як повідомляла УМ, раніше ISW порідомляв, що виснажені сили найманців із ПВК «Вагнер», ймовірно замінюють регулярними російськими військами, щоби посилити наступ на Бахмут.