Сунак і Зеленський почали переговори на Даунінг-стріт у Лондоні

14:38, 08.02.2023
Сунак і Зеленський почали переговори на Даунінг-стріт у Лондоні

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем‘єром Британії Ріші Сунаком

Президент Володимир Зеленський прибув на Даунінг-стріт у Лондоні для переговорів із прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком.

 

Як інформує Україна молода, про це глава держави повідомив у Телеграмі.

 

Колона автомобілів за посилених заходів безпеки прибула на Даунінг-стріт близько 13:30 за Києвом. Зеленський та Сунак сфотографувалися біля входу, не спілкуючись із журналістами.

 

Разом із Зеленським на зустріч прибули глава МЗС Дмитро Кулеба та голова Офісу президента Андрій Єрмак, також присутні посли України та Британії.

 

Раніше Сунак зустрів Зеленського в аеропорту Станстед після прибуття. 

 

Британські ЗМІ відзначили, що це незвичний крок для британського прем'єра, зазвичай лідерів зустрічають представники урядового офісу.

 

Сунак має оголосити про розширену програму підготовки українських військ,  а також про поставку Києву далекобійної зброї.

 

Раніше Букінгемський палац також підтвердив, що король Чарльз матиме сьогодні аудієнцію з Зеленським.

 

Нагадаємо, Британія оголосила про нові санкції проти кремлівських еліт та організацій, що постачають військову техніку, таку як безпілотники.

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський під час свого відвідування Британії говоритиме з Ріші Сунаком про поставку Києву далекобійної зброї та розширену програму підготовки українських військ.