Зеленський у Британії говоритиме про далекобійну зброю та навчання пілотів

11:20, 08.02.2023
Зеленський у Британії говоритиме про далекобійну зброю та навчання пілотів

У Британії 8 лютого український президент надіється почути декілька важливих новин від уряду Туманного Альбіону.

Про поставку Києву далекобійної зброї та розширену програму підготовки українських військ найімовірніше, що голосить прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак на фоні відвідування Британії президента України Володимира Зеленського  вперше після російського вторгнення.

 

Як інформує УМ, про це повідомили на Даунінг-стріт напередодні неоголошеного візити президента України Володимира Зеленського до Британії, повідомила 8 лютого The Guardian.

 

Як зазначили на Даунінг-стріт, Сунак оголосить про розширення програми підготовки українських військових, включивши до неї пілотів винищувачів і морських піхотинців, "гарантуючи, що Україна матиме армію, здатну захищати свої інтереси в майбутньому". Відзначається, що підготовка забезпечить пілотам можливість керувати сучасними винищувачами, які відповідають стандартам НАТО.

 

За даними Даунінг-стріт, завдяки програмі підготовки новобранців, яка вже діє у Великій Британії, за останні шість місяців до бойової готовності було приведено 10 тисяч українських військовослужбовців, а цього року планується підготувати ще 20 тисяч українських солдатів.

 

Сьогодні також очікується оголошення про подальші санкції, в тому числі проти тих, хто допомагав президенту РФ Владіміру Путіну нарощувати свої статки, і компаній, які отримують прибутки від військової машини Кремля.

 

Нагадаємо, що Володимир Зеленський у середу 8 лютого відвідає Велику Британію.

 

Очікується, що Зеленський виступить у парламенті Британії в середу, а потім вирушить до Брюсселя.

 

Як повідомляла УМ, Британія передала Україні сотні генераторів і тисячі комплектів для екстремальних холодів.