Табу на гелікоптери: українським міністрам заборонили користуватися «пташками»

09:44, 07.02.2023
Табу на гелікоптери: українським міністрам заборонили користуватися «пташками»

Біда вчить: для убезпечення високопосадовців їм заборонили користуватися авіатранспортом.

Пересуватися гелікоптерами відтепер заборонено українським міністрам. Причина – страшна авіакатастрофа в Броварах, в якій загинув міністр внутрішніх справ Денис Монастирський

 

Як інформує УМ, про це 7 лютого заявив в.о. міністра внутрішніх справ Ігор Клименко в ефірі національного телемарафону.

 

Наразі проводяться перевірки всіх гелікоптерів у системі Міністерства внутрішніх справ України.

 

"Система безпеки повністю переглянута. Ті гелікоптери, Airbus 225, на даний момент перебувають на аеродромах, працюють спеціалісти. Ми перевіряємо всі гелікоптери, які були в системі МВС. Цей процес затягнеться на місяць або на два, поки ми не встановимо з іноземними експертами, що вони безпечні", — сказав він.

 

За словами Клименка, посадовцям заборонили літати вертольотами до кінця розслідування авіакатастрофи в Броварах, в якій загинув міністр внутрішніх справ Денис Монастирський.

 

"Ми заборонили пересувати керівникам на гелікоптерам, тільки автомобільним транспортом, поки ми не завершимо розслідування і ми достеменно не дізнаємось причини катастрофи", — заявив Клименко.

 

В.о. міністра також вважає, що розслідування авіакатастрофи може завершитись протягом двох місяців.

 

Нагадаємо, у Броварах Київської області 18 січня вертоліт упав поблизу дитячого садка. Згодом стало відомо, що в авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України.

 

Як повідомляла УМ, Україну і світ шокувала авіакатастрофа у Броварах.