«Передайте зброю в Україну, ЗСУ знають, що робити» — Бен Годжес

09:53, 02.02.2023
«Передайте зброю в Україну, ЗСУ знають, що робити» — Бен Годжес

Тисячі гвинтівок, боєприпасів та протитанкових ракет призначалося повстанцям- хустинам у Ємені

Колишній командувач армії США в Європі Бен Годжес закликає передати в Україну арсенал іранської зброї, що була перехоплена силами США через незаконне транспортування. Мова про тисячі штурмових гвинтівок, боєприпасів, протитанкових ракет .

 

Як інформує Україна молода, про це він написав у своєму Твітері.

 

«Чудово! Відправте все в Україну. Вони знатимуть, що робити з цією зброєю! Сили США перехопили тисячі автоматів, боєприпасів, протитанкових ракет з Ірану», — написав Годжес, коментуючи новину про вилучення великої партії зброї. 

 

Центральне командування ЗС США (CENTCOM) відзвітувало, що співробітники відомства разом із міжнародними партнерами успішно перехопили перевезення морським шляхом понад 3000 автоматів, близько 600 000 набоїв і 23 протитанкові керовані ракети, передає The Wall Street Journal.

 

Усе це прямувало з Ірану до Ємену для підтримки повстанців-хуситів, навіть незважаючи на те, що війна в Ємені триває в умовах припинення вогню.

 

Операцію провели 15 січня в Оманській затоці. Судно, підозрюване в контрабанді, французький військовий корабель зупинив біля берегів Ємену. Було проведено обшук.

 

Зусилля щодо блокування контрабандних операцій Ірану в регіоні скоординували Військово-морські сили США, Франції та Великобританії.

 

Раніше Бен Годжес заявив, що українська армія змогла б за допомогою західних танківзвільнити свої території від російської окупації. На його думку, повернення Криму відіграватиме ключову роль.

 

Він сказав, що Украна «ніколи не буде у безпеці» й не зможе відновити свою економіку, якщо РФ збереже контроль над півостровом.

 

Як повідомляла УМ, начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що росія купила в Ірану 1700 дронів-камікадзе Shahed-136 та отримує їх траншами. Однак постачати Кремлю балістичні ракети Іран поки не поспішає,