Активіста Богдана Зізу окупанти незаконно етапували до Ростова-на-Дону

09:55, 31.01.2023
Активіста Богдана Зізу окупанти незаконно етапували до Ростова-на-Дону

Наступні суди щодо Богдана Зизи відбудуться у Ростові-на-Дону, там мають намір винести і вирок.

Активіста, художника Богдана Зізу, заарештованого в тимчасово окупованому Криму, етапували до російського Ростова-на-Дону.

 

Як інформує УМ, про це у Фейсбуці повідомило представництво Президента України в АРК.

 

«Активіста Богдана Зізу окупанти етапували до Ростова-на-Дону. Згідно з міжнародним гуманітарним правом, не можна переміщувати громадян з окупованої території. Але рф як країна-окупант нехтує усіма можливими нормами», - йдеться в дописі.

 

У представництві зазначили, що Україна продовжить боротися за Богдана Зізу, за кожного політв’язня, за всіх громадян нашої держави, які страждають від життя в окупації.

 

«Єдина надія повернути їм нормальне життя - це звільнити Крим від окупантів. І наші люди знову будуть вільними у вільній країні», - додали у представництві.

 

Як повідомлялося, Зізі у Ростові-на-Дону планують винести вирок.

 

16 травня Зіза облив синьою та жовтою фарбами будівлю "адміністрації" Євпаторії, кинув у неї коктейль із запальною сумішшю. Того ж дня загарбники заарештували його, катували та погрожували, під тиском змусили записати на відео так зване зізнання.

 

Йому інкримінують чотири статті кк рф: здійснений теракт; загроза здійснення теракту; заклик до тероризму та вандалізм із політичних причин.

 

Як повідомляла УМ, Зять поверне рідний Крим. Історія татарки Леране Хайбулаєвої, яку росіяни двічі позбавляли дому.