росія поспішає із наступом - командувач ЗС Литви Рупшис

14:02, 30.01.2023
росія поспішає із наступом - командувач ЗС Литви  Рупшис

Рашисти збираються скористатися моментом і піти в наступ, допоки Україна ще без потужної зброї

Командувач  ЗС Литви генерал-лейтенант Вальдемарас Рупшис заявив, що російська армія поспішає розпочати новий наступ, перш ніж Україна отримає від Заходу обіцяне озброєння. 

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в інтерв’ю Guildhall.

 

За його словами, на сьогоднішній день РФ перейшла в ту фазу війни, де ключове значення відіграє матеріальне забезпечення та логістика. 

 

Захід сьогодні, вважає військовий, уже усвідомив усю неминучість військової підтримки України.

 

Генерал зазначає, що окупанти можуть зупинитися або переглянути свої плани наступу лише в тому випадку, коли побачать, що Україна має в своєму розпорядженні достатню кількість обладнання, амуніції, озброєння та підготовленого особового складу. Водночас він підкреслює, що в самої Росії достатньо зазначених ресурсів для ведення затяжної війни.

 

«Ми бачимо позитивні сигнали і з Лондона про важкі танки Challenger, і з Парижа. Росіяни розуміють, що якщо вони не здійснять наступ зараз, наприкінці весни буде пізно. Я вам скажу, що всередині НАТО, на рівні моїх колег тридцяти Головнокомандувачів, є єдина думка. Ваша війна – це наша війна, ми маємо підтримати Україну всіма доступними засобами»,– сказав Рупшис.

 

Як повідомляла УМ, професор Єльського університету, американський історик та письменник  Тімоті Снайдер вважає, що Україна має виграти війну з росією. Це відкриє унікальні можливості не лише для неї, а й для інших країн.