Клятий Орбан: Угорщина накладе вето на санкції ЄС щодо російської ядерної енергетики

11:37, 27.01.2023
Клятий Орбан: Угорщина накладе вето на санкції ЄС щодо російської ядерної енергетики

Орбан - найбільший лобіст інтересів росії у Європі.

Будапешт накладе вето на будь-які санкції Європейського Союзу проти росії, що стосуються ядерної енергетики – заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан.

 

Як інформує УМ, про це повідомило агентство Reuters.

 

«Ми не дозволимо реалізовувати план включення атомної енергетики в санкції. Про це не може бути й мови», – сказав Орбан.

 

Угорщина, яка є членом ЄС, неодноразово критикувала санкції Євросоюзу щодо росії через її вторгнення в Україну, заявляючи, що вони начебто не змогли суттєво послабити рф. Натомість, як стверджує керівництво Угорщини, санкції нібито знищують європейську економіку.

 

Україна закликала 27 країн-членів ЄС включити російську державну атомну енергетичну компанію «Росатом» до санкційного списку.

 

Нагадаємо, що в 2014 році «Росатом» і Будапешт уклали угоду про будівництво в Угорщині двох нових атомних реакторів. Вона має на меті збільшити потужність діючої АЕС в угорському Пакші, яка нині генерує близько 40% усієї електроенергії в країні.

 

На сьогодні збудована ще за радянських часів АЕС у місті Пакш має чотири реактори, тож якщо додати ще два сучасних реактори, це дозволить подвоїти її потужність.

 

Очікується, що обидва нові реактори будуть готові до роботи у 2030 році.

 

У серпні повідомлялося, що росія мала розпочати будівництво цих двох нових атомних реакторів.

 

Як повідомляла УМ, Орбан демонструє патологічну зневагу до України.