На Запоріжжі затримано підполковника СБУ за зраду

12:41, 26.01.2023
На Запоріжжі затримано підполковника СБУ за зраду

Підполковнику СБУ світить довічне за зраду України

 У Запорізькій області СБУ спільно з ДБР викрили чергового зрадника: підполковник Служби безпеки  вів розвідувально-підривну діяльність та зливав дані ворогу.

 

Як інформує Україна молода, про це пресслужби СБУ, Офісу генпрокурора та ДБР

 

За даними слідства, підполковник СБУ приховано збирав службову інформацію за результатами оперативно-розшукової діяльності та інформацію, що є державною таємницею. Зокрема його цікавили схеми розміщення блокпостів області.

 

 

За допомогою особистого мобільного телефону він фотографував документи. У подальшому, використовуючи мессенджер Теlegram та електронну пошту, зареєстровану на російському домені, передавав інформацію представникам країни-агресора.

 

 

Під час обшуків у затриманого виявили мобільні телефони, сім-картки російських операторів, грошові кошти, а також інші докази.

 

Також з’ясовано, що він має зв’язки, у тому числі і родинні, з представниками правоохоронних та державних органів РФ.

 

 

ДБР зазначає, що наразі затриманому підполковнику СБУ готується повідомлення про підозру у державній зраді, а також клопотання в суд щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без альтернативи застави.

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді аж до довічного позбавлення волі.

 

«Раджу усвідомити всім: СБУ – це не місце для агентів Кремля і людей, які не вірять у перемогу України. Якщо хтось зрадив присязі та українському народові – мусить відповісти за законом»,—голови СБУ Василя Малюка.

 

Як повідомляла УМ, на Черкащині контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного агента фсб під час спец­операції. Зловмисником виявився працівник медичної установи, якого на початку повномасштабного вторгнення завербували російські спецслужби.