Соборність українських земель є нашим ціннісним орієнтиром - МЗС

14:39, 22.01.2023
Соборність українських земель є нашим ціннісним орієнтиром - МЗС

Об’єднання зусиль усіх українців та міжнародних партнерів стане тією зброєю, що допоможе Україні відновити територіальну цілісність нашої держави – МЗС.

Українці щороку 22 січня відзначають знаменну подію в історії України - День Соборності. У цей день 105 років тому Українська Народна Республіка проголосила незалежність. А через рік, у 1919 році був проголошений Акт Злуки  Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину Українську державу.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-центр МЗС.

 

Як зазначається, соборність українських земель та єдність українців були і залишаються нашими ціннісними орієнтирами, запорукою непохитності та незламності України.

 

«Саме ці цінності ми захищаємо сьогодні, даючи відсіч повномасштабній агресії Російської Федерації проти України. Міністерство закордонних справ на чолі із міністром Дмитром Кулебою, українські дипломати, разом з усім Українським народом, відстоюють єдність та незалежність України, докладають максимальних зусиль задля зміцнення обороноздатності, енергетичної та економічної безпеки України»,- йдеться у повідомленні.

 

Відзначаючи День Соборності України, ми вшановуємо пам'ять українських патріотів, державотворців, усіх загиблих, які поклали свої життя на захист єдності та незалежності України.

 

«Переконані, що консолідація зусиль усіх українців та міжнародних партнерів є найпотужнішою зброєю для повного відновлення територіальної цілісності нашої держави»,- додають у зовнішньополітичному відомстві.  
 

Як повідомляла УМ, Президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Соборності. Він запевнив, що незабаром усі втрачені території повернуться, а «звуки нашої перемоги почує вся Україна»