Россі анонсував розширення місії МАГАТЕ в Україні

16:44, 16.01.2023
Россі анонсував розширення місії МАГАТЕ в Україні

Спостерігачі від МАГАТЕ будуть присутні на усіх АЕС України

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) розширює свою присутність  в Україні та розпочинає роботу на всіх АЕС країни,  щоб допомогти запобігти ядерній аварії під час війни, що триває.

 

Як інформує Україна молода. про це написав у Twitter глава МАГАТЕ Алессандро Россі.

 

«Я пишаюся тим, що очолюю цю місію в Україні, де ми розгортаємось на всіх АЕС країни для надання допомоги у сфері ядерної та фізичної ядерної безпеки»,- йдеться у повідомленні.

 

Раніше повідомлялося, що Гроссі цього тижня відвідає Південноукраїнську та Рівненську атомні електростанції, а також Чорнобильську АЕС, щоб оголосити про початок місій у складі двох експертів МАГАТЕ на кожному з об'єктів.

 

МАГАТЕ вже має постійну присутність у складі до чотирьох експертів на Запорізькій АЕС; крім того, найближчими днями команда з двох експертів також буде розміщена на Хмельницькій АЕС.

 

Загалом кількість експертів агентства в Україні зросте до 11-12.

 

Нагадаємо, після нетривалої місії на ЗАЕС експерти МАГАТЕ представили звіт, у якому підтвердили, що Росія розмістила військовий персонал, транспортні засоби та обладнання в різних місцях станції. Гендиректор агентства Рафаель Гроссі відтоді проводить переговори з Києвом і Москвою про створення зони ядерної безпеки довкола станції.

 

Як повідомляла УМ, Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі, відвідає Україну наступного тижня з метою забезпечення постійної присутності експертів з ядерної та фізичної ядерної безпеки на всіх об'єктах атомної енергетики країни.