Таврійський напрямок: ворог готується відбивати наступ ЗСУ

14:08, 15.01.2023
Таврійський напрямок: ворог готується відбивати наступ ЗСУ

Українська розвідка вважає, що окупанти скоріш за все готуються до відбиття нашого наступу на Таврійському напрямку з подальшим переходом у контрнаступ

На Таврійському напрямку російські загарбники готуються відбивати наступ ЗСУ.

 

Як інформує УМ, про це 15 січня в ефірі загальнонаціонального телемарафону сказав начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку, полковник Євген Єрін.

 

"Певне накопичення військ у запорізькому регіоні існує, але разом з тим анлазуючи компексні фактори, сказати, що вони готуються до масованого наступу - не можна. Але на окремих ділянках є посилення їхніх сил. Як аналізують наші розвідники, скоріш за все, вони готуються до відбиття нашого наступу з подальшим переходом у контрнаступ", — сказав Єрін.

 

За його словами, ворог продовжує обстрілювати з артилерійських систем й реактивних систем залпового вогню міста і цивільну інфраструктуру на Херсонському напрямку та в самому Херсоні, а також на Запорізькому напрямку.

 

"Переважно потрапляють по об'єктах цивільних. Це як правило або житлові будинки, або медичні заклади, в тому числі і критичній інфраструктурі", - сказав Єрін.

 

За його словами, загарбники не дозволяють цивільному населенню виїхати з тимчасово окупованих територій Запорізької та Херсонської областей, а також намагаються мобілізувати на тимчасово окупованих територіях чоловіків до російської армії.

 

Керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Євген Єрін в ефірі телемарафону «Єдині новини» висловив думку, що обстріли російськими загарбниками Херсонщини — це спосіб психологічного тиску на мирних жителів.

 

Як повідомляла УМ, журналіст Юрій Бутусов, який висвітлює події на Бахмутському напрямку, поділився думками щодо ситуації в районі Соледару та проблематики ЗСУ на фронті зокрема.