Прощавай «Площа Льва Толстого»: станція київського метрополітену отримає нову назву

16:30, 14.01.2023
Прощавай «Площа Льва Толстого»: станція київського метрополітену отримає нову назву

Згідно з електронним голосуванням станцію «Площа Льва Толстого» перейменують на «Площа Українських героїв».

Станція київського метро «Площа Льва Толстого» отримає нову назву.

 

Як інформує УМ, про це повідомив заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко на сайті міськради..

 

Згідно з електронним голосуванням станцію «Площа Льва Толстого» перейменують на «Площа Українських героїв».

 

Загалом кияни віддали понад 100 тисяч голосів за перейменування семи міських об’єктів, назви яких пов’язані з РФ та її сателітами. Це, зокрема, перейменування двох станцій метро – Льва Толстого та Дружби народів. Також перейменувань зазнають інші об’єкти, пов’язані з іменем російського письменника – площа Льва Толстого, вулиця Льва Толстого.

 

 

«Наразі, коли з’явиться площа Українських Героїв замість площі Льва Товстого, і відповідної станції метро, а також замість вулиці Льва Товстого з’явиться вулиця Скоропадського, ми будемо мати дві вісі на центральній мапі Києва.

 

Перша вісь почнеться від Європейської площі, пройде через Майдан Незалежності, Бессарабську площу, і завершиться площею Українських Героїв. А друга – від вулиці Володимирської, пройде через бульвар Тараса Шевченка, вулицю Скоропадського, Симона Петлюри та завершиться центральним залізничним вокзалом.

 

 У результаті ми з вами будемо йти вулицями, назви яких мають імена тих людей, які точно боролись за Україну і відстоювали права та свободи нашого народу», – наголосив Володимир Бондаренко.

 

Також Бондаренко додає, що наразі у Києві перейменовано понад 200 вулиць, провулків, проспектів, бульварів та площ.

 

Нагадаємо, що вулиці на честь російських письменників у центрі Києва перейменували, а зокрема у грудні у столиці з’явилися вулиці Загребельного, Антонича й Дзюби.

 

Як повідомляла УМ, Звіринецька та Варшавська: у додатку «Київ Цифровий» пропонують нові назви станцій метро та вулиць.