рф в ООН готова до переговорів, Зеленський відвідає організацію на річницю вторгнення

13:33, 14.01.2023
рф в ООН готова до переговорів, Зеленський відвідає організацію на річницю вторгнення

За допомогою переговорів москва готова до "досягнення цілей війни", якщо "в Україні більше не буде загрози РФ" та "дискримінація для російськомовного населення".

 

Як інформує УМ, про це постійний представник Росії Василь Небензя заявив на засіданні Ради Безпеки ООН повідомляють російські ЗМІ.

 

"Закінчити військові дії можна буде лише тоді, коли з території України більше не буде виходити загроза Росії і коли закінчиться дискримінація для російськомовного населення цієї країни", - сказав він.

 

Небензя твердить, що Росія нібито "знищення України як держави, її деукраїнізації та насильницької русифікації".

 

"Мирна ініціатива" президента Володимира Зеленського також засмутила Небензю, бо не передбачає переговорів із російським диктатором Володимиром Путіним. Джерело: https://censor.net/ua/n3393285

 

У свою чергу Президент України Володимир Зеленський хоче особисто відвідати ООН та виступити на Генасамблеї напередодні річниці російського вторгнення.

 

Про це повідомила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарову у коментарі Associated Press.

 

За її словами, для уможливлення поїздки Зеленського необхідні багато чинників з огляду на військову ситуацію на місці та попередження української розвідки про те, що Росія планує серйозний наступ у лютому.

 

"Наш президент хотів би приїхати, у нього є воля чи намір приїхати, але все ще є питання, чи буде ситуація з безпекою, яка дозволить йому приїхати", - сказала вона.

 

Посол України в ООН Сергій Кислиця повідомив, що Генасамблея вже запланувала на 23 лютого дебати високого рівня щодо війни в Україні, після яких 24 лютого відбудеться міністерське засідання Ради безпеки ООН..

 

Як повідомляла УМ, найбільшу міграційну кризу з часів Другої світової спричинила війна рф – ООН.