Сили оборони збільшують оборонні спроможності на кордоні з білоруссю - Наєв

16:09, 12.01.2023
Сили оборони збільшують  оборонні спроможності на кордоні з білоруссю - Наєв

Українські військові охороняють кордони України

Командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв заявив, що білорусь наразі не становить безпосередньої загрози для України. Водночас Збройні сили збільшують свої оборонні спроможності на кордоні.

 

Як інформує Україна, про це  він повідомив у Фейсбуці. 

 

«На даний час обстановка з боку білорусі не несе безпосередньої загрози для України. Ми постійно перебуваємо у комунікації з іноземними партнерами. Зокрема, з партнерами зі Сполучених Штатів Америки, Польщі тощо. Також постійно працює наша розвідка. Зараз підрозділи збройних сил республіки білорусь, які розгорнуті вздовж нашого державного кордону ні в кількісному, ні в якісному відношенні не змінилися. Але ми свідомі тієї інформації, якою володіємо, і почуваємо себе спокійно. 

 

Спокійно – це означає професійно виконуємо покладені на нас завдання, а також поступово збільшуємо наші оборонні спроможності і займаємося заходами підвищення навченості особового складу», - зазначив Наєв.

 

Як відомо, заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив сьогодні, що під виглядом спільних військових навчань збройні сили рф найближчим часом розгорнуть на території білорусі російське угруповання військ, яке може бути використано для агресивних дій щодо України. Крім того, рф нарощує своє авіаційне угрупування на території Білорусі.

 

Як повідомляла УМ, до Білорусі росія знову стягує техніку і мобілізованих російських окупантів до кордону з Україною.