В Очакові ворог вразив могильник мін часів ІІ світової війни

14:58, 10.01.2023
В Очакові ворог вразив могильник мін часів ІІ світової війни

Рашисти вдарили по Очакову і переплутали склади з боєприпасами із старим могильником мін

Росіяни в Очакові, що на Миколаївщині, переплутали могильник мін часів Другої світової війни зі складом боєприпасів і вгатили по ньому двома ракетами.

 

Як інформує Україна молода, про це 10 січня в Telegram повідомив голова обласної військової адміністрації Віталій Кім.

 

«Поруч із військовою частиною, куди вони стріляли місяцями, був склад старих-старих протикорабельних мін Другої світової війни. Їх бозна-коли залили бетоном, просто на березі в піску зробили могильник, щоб вони не вибухнули і було не небезпечно» – сказав Кім.

 

Він зазначив, що могильник, у якому було багато старих мін, російські окупанти переплутали зі складом боєприпасів, тому «мужньо туди стріляли довго і нудно».

 

«І вчора двома ракетами, наче "Кинджалами", пробили метр бетону... щоб підірвати міни Другої світової війни. Але єдине, що вони зробили по факту – залишили без вікон і дахів половину Очакова й навели паніку в Миколаєві»,– наголосив голова ОВА. 

 

Як повідомляла УМ, російські загарбники завдавали артилерійських ударів по береговій смузі Очаківської громади та Очакову. Є поранені люди. Пошкоджено понад 100 житлових  будинків, адміністративні будівлі, об’єкти соціальної інфраструктури,  поранено 15 осіб, зокрема дворічну дитину.