Місія ООН з гуманітаркою потрапила під обстріл під час «різдвяного перемир'я»

09:38, 08.01.2023
Місія ООН з гуманітаркою потрапила під обстріл під час «різдвяного перемир'я»

Гуманітарна місія ООН потрапила під обстріл на Запоріжжі

Під обстріл російської армії в Запорізькій області потрапила місія ООН, яка доставляла гуманітарну допомогу в Оріхів.

 

Як інформує УМ, про це 8 січня начальник Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив у Телеграмі.

 

"Попри обіцянки ворога припинити вогонь на свято, місія ООН, яка доставляла гуманітарну допомогу в Оріхів, потрапила під обстріл. Окупант продовжує нехтувати правилами ведення війни та гатить по громадах", - зазначив Старух в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

 

За його словами, за дорученням Офісу Президента продовжується фіксація руйнувань і підрахунки потреб у житлі для людей, чиї домівки знищив або пошкодив ворог. Міжнародна спільнота прийняла рішення про арешт російських активів, які можуть бути використані як базис для компенсування збитків.

 

"Ешелонована оборона та сотні кілометрів окопів, концентрація живої сили: загроза з боку ворога існує завжди, однак сумніву у перемозі ЗСУ немає", - наголосив Старух.

 

Ситуація на захоплених територіях, за словами Старуха, дійсно складна, адже ворог примушує українських громадян до колаборації, чинить постійний тиск та не випускає людей на вільні землі.

 

"росія - “православний талібан”, який не має розуміння про щось святе та нехтує всіма правилами людського співіснування", - підкреслив очільник ОВА.

 

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, 7 січня на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах Антонівки, Чарівного, Дорожнянки, Інженерного, Білогір’я, Олексіївки, Малих Щербаків, Степового та Кам’янського Запорізької області.

 

Як повідомляла УМ, ООН провалює перевірку на міцність агресією Росії проти України.