Справа Гандзюк: обвинувачуваним не вдалося вийти на волю

14:50, 05.01.2023
Справа Гандзюк: обвинувачуваним не вдалося вийти на волю

Рішення суду залишилося без змін: обвинувачені у вбивстві Гандзюк залишилися під вартою

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду після розгляду апеляційної скарги вирішила залишити під вартою обвинувачених, які скоїли напад на в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба суду.

 

Колегія суддів розглянула апеляційні скарги на ухвалу судді Дніпровського районного суду міста Києва від 12 грудня 2022 року, якою обвинуваченим продовжено строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 9 лютого 2023 року включно без визначення розміру застави.

 

«За результатом апеляційного розгляду ухвалу судді Дніпровського районного суду міста Києва від 12 грудня 2022 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту в інтересах обвинувачених М. та Л. – без задоволення»,- йдеться у пресрелізі.

 

У суді нагадали, що зазначені громадяни обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 («Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілої») Кримінального кодексу України.

 

Як відомо, громадську активістку, в.о. керівника справами виконавчого комітету Херсонської міськради Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року облили сірчаною кислотою біля під'їзду її будинку в Херсоні. Опіками було уражено 40% тіла жінки. Вона перенесла кілька операцій, але 4 листопада того ж року померла.

 

Безпосередніх виконавців замаху ув'язнено на терміни від 3 до 6,5 року. Організатори нападу перебувають під судом.

 

Ексголова Херсонської обласної ради Владислав Мангер і помічник депутата облради Олексій Левін, підозрювані в організації замаху на Гандзюк, перебувають під вартою.

 

Як повідомляла УМ, 4 листопада, минула четверта річниця з дня смерті Катерини Гандзюк – української громадської активістки та правозахисниці.