Шольца дотискують: коаліція вимагає поставки танків Україні

13:30, 05.01.2023
Шольца дотискують: коаліція вимагає поставки танків Україні

Колісні танки AMX-10 RC, які Франція пообіцяла передати Україні найближчим часом. (Фото: Вікіпедія)

Після доленосного рішення Франції щодо постачання Україні колісних танків і бронемашин Вільна демократична партія Німеччини закликала канцлера Олафа Шольца змінити курс.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Welt.

 

Шольц більше не може відмовлятися від таких поставок з німецької сторони, заявила в четвер голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Циммерманн з ВДП.

 

"Аргумент, який постійно висувався Федеральною канцелярією, що Німеччина не повинна йти наодинці, абсолютно застарів", - сказала голова оборонного комітету.

 

"Франція знову бере на себе роль, яку очікують від Німеччини, і йде попереду", - сказала Штрак-Циммерманн.

 

"У дусі франко-німецької дружби канцлер має нарешті визнати знаки часу і наслідувати цей приклад - м'яч тепер на полі Берліна. Україна повинна перемогти, щоб захистити нашу свободу і наші цінності - а це можливо лише за підтримки танків", - наголосила вона.

 

Президент Франції Еммануель Макрон у телефонній розмові з українським колегою Володимиром Зеленським напередодні ввечері повідомив, що Париж поставить Києву колісні танки французького виробництва. Йдеться про танки AMX-10 RC.

 

Президент Володимир Зеленський підтвердив, що в розмові з Макроном йшлося про постачання легких танків, а також бронемашин Bastion.

 

Як повідомляла УМ, Німеччина надасть  Україні чергову партію озброєння і боєприпасів.