Вибухи на аеродромі Енгельс ускладнили роботу авіації рф - британська розвідка

10:31, 05.01.2023
Вибухи на аеродромі Енгельс ускладнили роботу авіації рф - британська розвідка

Додаткові переміщення літаків призводять до їх швидшого зношення.

росія змушена була перекинути свою авіацію на Далекий схід через обстріли аеродрому в Енгельсі – це дуже ускладнить ракетні атаки по Україні.

 

Як інформує УМ, про це 5 січня Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

 

Як зазначається у зведенні, 27 грудня секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов повідомив, що Росія перекинула на Далекий схід важкі бомбардувальники Ту-95МС BEAR та середні бомбардувальники Ту-22М3 Backfire дальньої авіації (LRA).

 

За даними британської розвідки, 5 та 26 грудня було завдано ударів по авіабазі LRA в Енгельсі, кілька літаків пошкоджено. Росія, швидше за все, відреагувала на інциденти, провівши загальне розосередження літаків LRA, особливо на аеродромах, що розташовані далі від України.

 

LRA, як і раніше, зможе запускати крилаті ракети повітряного базування по території України, оскільки дальність дії цієї зброї становить 5000 км на додаток до дальності польоту бомбардувальників.

 

«Однак польоти з місць розосередження додадуть додаткове навантаження на технічне обслуговування і ще більше виснажать обмежену кількість льотних годинників, доступних на цих літаках, що старіють», – зазначає у зведенні.

 

Нагадаємо, що після вибухів російські загарбники змінили місце дислокації стратегічної авіації, яка перебувала на аеродромі Енгельс. Раніше повідомлялося, що у результаті удару по авіабазі в російському Енгельсі пошкоджено п'ять Ту-95МС. Крім того, 17 окупантів загинуло, 26 поранено, троє з них у важкому стані. Також знищено диспетчерську вежу.

 

Як повідомляла УМ, вибухи в російських аеропортах свідчать про нестачу засобів ППО в рф.