Над Україною вночі ППО знищила до 40 ударних дронів та ракету Х-59

09:50, 02.01.2023
Над Україною вночі ППО знищила до 40 ударних дронів та ракету Х-59

Російські варвари не припиняють повітряні масовані атаки по всій Україні і в новому році.

Сили оборони України в ніч із 1 на 2 січня знищили 39 чи 40 ударних безпілотників, які було запущено по Україні російськими військами, два розвідувальних безпілотники "Орлан-10" та одну керовану авіаційну ракету Х-59.

 

Як інформує УМ, про це 2 січня повідомило Командування Повітряних сил ЗСУ у Фейсбуці та міський голова Києва Віталій Кличко у Телеграм

 

«У ніч з 1 на 2 січня 2023 року російські окупанти завдали масованого удару безпілотниками-камікадзе іранського виробництва "Shahed-131/136".

 

В результаті бойової роботи, протиповітряною обороною Повітряних Сил, у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України, усі 39 ударних БпЛА знищені», - сказано в повідомлені ПС ЗСУ.

 

До відбиття нападу було залучено зенітні ракетні підрозділи, винищувальну авіацію Повітряних Сил та мобільні вогневі групи.

 

Дедалі активніше залучається техніка та озброєння, надані Україні західними партнерами, зазначають у Повітряних силах Збройних сил України.

 

Крім того, захисники неба знищили два БпЛА оперативно-тактичного рівня "Орлан-10" та керовану авіаційну ракету Х-59.

 

Водночас, Кличко з посиланням на сили ППО повідомив, що "вночі 40 дронів-камікадзе йшли на Київ, 15 знищили над сусідніми областями, 3 – на Київщині і 22 дрони – над столицею".

 

Раніше повідомлялося, що в ніч на 2 січня над Києвом було знищено 20 повітряних цілей, над Дніпропетровською та Запорізькою областями 9 дронів "Шахед" і одну високоточну керовану ракету Х-59МК2, а над Миколаївською областю – 7 ворожих дронів "Shahed-136".

 

Проте у Києві в результаті атаки пошкоджена енергетична інфраструктура, у місті почалися аварійні відключення електроенергії.

 

Як повідомляла УМ, ППО знищила у новорічну ніч 45 ворожих дронів-камікадзе.