Під Брестом впала ракета С-300

16:04, 29.12.2022
Під Брестом впала ракета С-300

На території Білорусі знайдено уламки ракети, проте чи впала вона сама, чи була збита, наразі невідомо

У Білорусі у Брестській області неподалік села Горбаха Іванівського району були знайдені уламки ракети С-300.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє розвідспільнота «Беларускі Гаюн» із посиланням на інформацію та фотографії «з місцевих пабліків»та державне білоруське інформагентство »Белта».

 

Судячи зі знімка, ракета упала в полі.

 

«Чи була ракета збита, чи впала сама – поки невідомо», – додали в «Гаюні».

 

Белта пише, що падіння сталося нібито «у проміжку з 10:00 до 11:00». Пропагандисти вже стверджують, що вона прилетіла «з території України на територію Білорусі», і Лукашенка «негайно поінформували».

 

«Про подію негайно був проінформований глава держави (Олександр Лукашенко). За його дорученням група фахівців із числа співробітників слідчого комітету і міністерства оборони встановлює причини падіння»,— йдеться у повідомленні.

 

Рупор офіційного Мінська повідомляє, що розглядаються дві основні версії:

 

1) заліт ракети на територію Білорусі, аналогічний недавньому інциденту в Польщі;
2) ракета збита внаслідок роботи систем ППО Білорусі.

 

В умовах війни на знищення України та її народу не можна довіряти інформації від союзників російських окупантів. Заяв офіційних осіб України про ймовірний інцидент поки що немає. Росія неодноразово підробляла «докази». Наприклад, викладаючи фотографії уламків ракети HIMARS, знайдені в іншому місці, як «уламки ракет HIMARS в Оленівці».

 

Як повідомляв "Беларускі Гаюн", вранці 29 грудня поблиизу села Горбаха Брестської області Білорусі впала ракета від ЗРК С-300.

 

29 грудня вранці Росія здійснила пуски крилатих ракет повітряного та морського базування, зенітних керованих ракет до ЗРК С-300 по об’єктах енергетичної інфраструктури нашої країни. 

 

Протиповітряна оборона знищила  54 російські крилаті ракети з 69 запущених ворогом.

 

Як повідомляла УМ, дві російські ракети вибухнули у польському селі Пшеводов (Люблінське воєводство) неподалік кордону з Україною. Вони влучили в зерносушарку, загинуло двоє поляків.