На Луганщині росія розпочала примусову паспортизацію дітей – ОВА

09:42, 28.12.2022
На Луганщині росія розпочала примусову паспортизацію дітей – ОВА

Примусова паспортизація - ще один злочин рф на окупованих територіях.

Оформляти російське громадянство дітям, шантажуючи звільненням з роботи чи позбавленням соцвиплат змушують жителів тимчасово окупованої Луганської області російські загарбники.

 

 Як інформує УМ, про це 28 грудня повідомили в Луганській обласній військовій адміністрації у Telegram

 

«У Кремлі поспішають примусово паспортизувати жителів окупованої Луганщини.

 

Вже навіть набув чинності порядок подання заяви про визнання дитини, що мешкає на окупованій території та не досягла віку 14 років, громадянином рф. Для цього одному з батьків обов’язково потрібно мати паспорт РФ», - сказано в повідомлені.

 

За даними ОВА, люди, які не беруть паспорт росії, відразу підпадають під скорочення на роботі, або їм відмовляють у соціальних виплатах. Часу на роздуми окупанти не залишають.

 

Тим часом росіяни не можуть впоратися із своїми ж військовими, які тікають з фронту.

 

За інформацією ОВА, на фоні значних втрат загарбників на Луганщині зросла кількість випадків дезертирства російських військовослужбовців та залишення ними бойових позицій.

 

У зв’язку з цим російське військове керівництво збільшило кількість патрулів, які мають затримувати та повертати дезертирів до підрозділів.

 

27 грудня українські воїни відбили атаки окупантів в районах Площанки і Червонопопівки.

 

На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли райони Новоселівського, Стельмахівки і Коломийчихи, а на Лиманському напрямку – Площанку і Діброву.

 

Українські ракетники і артилеристи за минулу добу уразили пункт управління, 7 районів зосередження живої сили та військової техніки, 2 склади боєприпасів, а також важливий військовий об’єкт окупантів.

 

Як повідомляла УМ, на окупованих територіях триває примусова паспортизація.