Москва закупила в Тегерані 1700 дронів-камікадзе, з ракетами Іран не поспішає

10:45, 24.12.2022
Москва закупила в Тегерані 1700 дронів-камікадзе, з ракетами Іран не поспішає

Рашисти випустили по українській інфраструктурі близько 540 дронів -камікадзе

Начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що росія купила в Ірану 1700 дронів-камікадзе Shahed-136 та отримує їх траншами. Однак постачати Кремлю балістичні ракети Іран поки не поспішає, 

 

Як інформує Україна молода, про це він заявив в інтерв'ю The New York Times.

 

За укладеним влітку контрактом, Росія придбала 1700 безпілотників, зазначає керівник ГУР. Щоб переконати Іран постачати «шахеди», рф запропонувала наукові ноу-хау для іранської військової промисловості.

 

За його словами, росія отримує безпілотники траншами та наразі випустила близько 540 дронів-камікадзе. Вона використовує Shahed-136 для тактичних ударів вздовж фронту і по енергетичній інфраструктурі.

 

Більшість безпілотників не досягають цілі, проте вони дешеві. За словами Буданова, виробництво "шахеда" коштує близько $7000 – але достеменно невідомо, скільки РФ заплатила Ірану.

 

Водночас Тегеран не поспішає постачати балістичні ракети, каже Буданов.

 

«Іран не поспішає це робити зі зрозумілих причин, тому що щойно Росія випустить перші ракети, тиск санкцій на Іран посилиться»,– пояснив начальник ГУР.

 

19 грудня росія атакувала «шахідами» Миколаївську область та Київ. На столицю летіло близько 20 дронів, 15 із них збили, пошкоджено енергетичну інфраструктуру.

 

Як повідомляла УМ, Іран вибухнув погрозами у бік Президента України Володимира Зеленського після його виступу на Конгресі США, заявивши, що «стратегічне терпіння держави не безмежне».