В Києві стріляли у херсонського журналіста, який співпрацював з СБУ

13:03, 21.12.2022
В Києві стріляли у херсонського журналіста, який співпрацював з СБУ

У Києві невідомий атакував херсонського журналіста Костянтина Риженка, здійснивши декілька пострілів йому у груди: медійника врятував бронежилет.

Костянтин Риженко, херсонський журналіст, повідомив, що на нього було скоєно замах у Києві. За його словами, поблизу будинку, де він зараз мешкає, на нього із пістолетом напав невідомий. Риженко повідомив, що був у бронежилеті.

 

Як інформує УМ, про це Риженко написав у Телеграмі.

 

Журналіст зазначив: "Вчора ввечері через неймовірні пробки поїхав на метро на полігон (я займаюсь зі знайомими силовиками, бо як показує час, зараз треба мати відповідну підготовку).

 

Аби не везти в руках бронік в якому займаюсь одягнув його на себе. Коли повертався вирішив зайти в аптеку, бо ще трохи маю застуду.

 

В найбільш темному кутку вулиці неподалік перехрестя біля аптеки до мене швидко наблизився чоловік і зробив два постріли в область грудної клітини. Після чого я впав, а чоловік швидко побіг в напрямку Овруцької.

 

Наразі в мене забій ребер та м'яких тканей, життю вже нічого не загрожує".

 

Він зазначив, що "за рекомендацією свого куратора написав заяву до СБУ. (Оскільки я таємно ще з часів окупації співпрацював з ними мені була надана рекомендація написати заяву саме у СБУ.) Наразі ведеться слідство".

 

Також, за його "слідство шукає свідків".

 

Журналіст зазначив, що його "врятувало те, що ліньки було нести бронік в руках, а також врятувало що він був гарної якості".

 

На думку Риженка, причинами цього замаху могли бути як його професійна діяльність також можливий і "руський слід".

 

"Звісно я це пов'язую зі своєю професійною діяльністю і скоріш за все тут є "руський" слід, але може бути різне під шум війни іноді можуть зводити рахунки маленькі дріб'язкові люди.

 

П.С. Поки не можу розголошувати деталі події та те що їм передувало, слідчий дав підписати документ про нерозголошення досудової таємниці слідства. Як буде можна розповім все більш детально", - написав журналіст.

 

Як повідомляла УМ, «За свободу преси»: українські журналісти отримали престижну премію.