Раптова перевірка» армії Білорусі завершилася: війська з кордонів України повертаються на базу

14:50, 15.12.2022
Раптова перевірка» армії Білорусі завершилася: війська з кордонів України повертаються на базу

Військові Білорусі, які «тренувалися» поблизу українських кордонів, повертаються назад

38 десантно-штурмова бригада збройних сил Білорусі, яку в рамках раптової перевірки бойової готовності перекидали в прикордоння з Україною, повертається на місце своєї дислокації до Бресту. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомило Міноборони Білорусі, а також підтверджує моніторингова група "Беларускі Гаюн". 

 

«Військовослужбовці 38-ї Брестської окремої гвардійської десантно-штурмової бригади в рамках раптової перевірки бойової готовності Збройних Сил здійснюють марш із району виконання завдань до пункту постійної дислокації», - йдеться у повідомленні.

 

Також військове відомство оприлюднило іншу інформацію про перебіг військової перевірки - як військовослужбовці 19-ї окремої механізованої бригади в рамках раптової перевірки здійснили марш на 227-й загальновійськовий полігон і переправилися через Березину понтонно-мостовою переправою.

 

 

Моніторингова група «Беларускі Гаюн» уточнила, що ввечері 14 грудня в Борисовському районі, неподалік переправи через річку Березина, справді була помічена колона, що складається з близько 20 БМП-2 19 окремої механізованої бригади (19 омбр). 

 

Відповідно, до раптової перевірки було залучено щонайменше дві мотострілкові роти зі складу 19 омбр. Як і передбачалося, колона прямувала до загальновійськового полігону «Борисовський».

 

«Беларускі Гаюн» також підтверджує інформацію міноборони, що підрозділи 7 окремого танкового батальйону (мінімум 20 танків Т-72Б) 11 окремої механізованої бригади вдень 14 грудня форсували річку Нєман. За інформацією моніторингової групи, 7 отб 11 омбр найімовірніше вже прибув "своїм ходом" на полігон "Гозький" у Гродненському районі (північний захід білорусі), і розпочав виконання навчально-бойових завдань.

 

Як повідомляла УМ, 13 грудня за дорученням самопроголошеного президента олександра лукашенка білорусь розпочала раптову перевірку бойової готовності армії та перекидала частину техніки ближче до кордону з Україною. На час «перевірки» планується "взяти під охорону" обʼєкт на кордоном з Україною.