Окупанти вирізають шахтне обладнання на Луганщині

09:58, 12.12.2022
Окупанти вирізають шахтне обладнання на Луганщині

Окупанти продовжують красти шахтне обладнання та посилюють мобілізаційні заходи у Довжанську на Луганщині.

Росіяни вже підготували перелік шахт в Луганській області, які вони вважають нерентабельними, також ворог посилив мобілізаційні заходи, перевіряючи кожну квартиру.

 

Як інформує УМ, про це 12 грудня Луганська обласна військова адміністрація повідомляє у Телеграмі.

 

“У Довжанську окупанти продовжують вирізати шахтне обладнання, для гірників, яких не мобілізували, шукають варіанти працевлаштування. Зокрема, на шахті “Червоний партизан” поблизу Довжанська демонтують і щоденно вивозять обладнання. Підприємство готують до консервації. Окупанти вже підготували перелік шахт, які вони вважають нерентабельними”, - йдеться в повідомленні.

 

Також за інформацією ОВА, загарбники запропонували ще близько 700 працівникам місця у центрах зайнятості у зв’язку із ліквідацією підприємств. Для них організують курси професійного навчання. Проте, шахта була єдиним місцем доходу.

 

Одночасно в Довжанську посилили мобілізаційні заходи – чоловіків шукають, перевіряючи кожну квартиру.

 

Окрім того, вакансії у правоохоронних органах так званої “лнр” поступово займають росіяни – бо представники “республіки” або воюють, або вже відвоювали.

 

Також в Луганській ОВА додають, що у Троїцькому росіяни розмістили військову техніку та облаштовують вогневі позиції поблизу житлових будинків, де проживає цивільне населення.

 

Нагадаємо, що 11 грудня начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив, що на Луганщині російські загарбники готуються примусово мобілізувати усіх без винятку чоловіків.

 

Як повідомляла УМ, в Луганську русифікували Кобзаря: на пам'ятник Шевченку вчепили табличку «россійській поет».