Азербайджан направив до України трансформатори та генератори

13:22, 10.12.2022
Азербайджан направив до України трансформатори та генератори

Після російських обстрілів енергостиуктури України, Азербайджан надав трансформатори та генератори

Україна отримала від Азербайджану партію гуманітарної допомоги, що включає 45 трансформаторів і 50 генераторів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Азертадж із посиланням на ВАТ «Азеренержи».

 

«Вантажні автомобілі з 45 трансформаторами і першою партією генераторів у кількості 50 одиниць, наданих ВАТ «Азеренержи», відправлені сьогодні з території енергетичного вузла «Гобу» за участю посла України в Азербайджані та представників ВАТ «Азеренержи», - йдеться в повідомленні.

 

У найближчі дні планується відправлення другого автомобільного каравану.

 

 

Загалом Азербайджан надасть Україні основного електрообладнання на суму близько 1 млн 422 тисяч манатів (837 тисяч доларів США).

 

 

У повідомленні також зазначається, що загальна сума гуманітарної допомоги, наданоїАзербайджаном Україні, становить близько 30 мільйонів манатів (майже 17,7 млн доларів), у рамках якої в Ірпені повністю відновлена школа №12 імені Зарифи Алієвої, а близько 90 українських дітей, постраждалих від війни, проходять в Азербайджані медичну та соціально-психологічну реабілітацію.

 

Як відомо, наприкінці листопада міністр енергетики України Герман Галущенко провів телефонну розмову з міністром енергетики Азербайджану Парвізом Шахбазовим, під час якої сторони домовилися про надання допомоги українському енергосектору.

 

Як повідомляла УМ,  Бельгія надасть генераторів та 150 тис. євро допомоги, тим самим підтримає заклади культури України.