рф більше 60% ракет витратила на цивільні об’єкти України – Зеленський

13:41, 09.12.2022
рф більше 60% ракет витратила на цивільні об’єкти України – Зеленський

Ракетні удари по цивільним об"єтам - не що інше, як один із проявів геноциду росіянами української нації.

Від 24 лютого, з усієї кількості ракет, випущених російською армією по Україні, 62% були направлені проти цивільних об’єктів.

 

Як інформує УМ, про це 9грудня сказав Президент України Володимир Зеленський на міжнародній конференції "Права людини в темні часи", присвяченій 74-й річниці з дня ухвалення та проголошення Генеральною асамблеєю ООН Загальної декларації прав людини.

 

Глава держави наголосив, що злочини російської держави на території України і проти українців безпрецедентні з часів Другої світової війни.

 

“Українські міста та наші містечка, наші села, які російська артилерія розбиває просто на каміння, не одне, не два, а десятки таких зруйнованих міст і сіл. Авіаційні, ракетні терори, удари російської федерації, які так нагадують нацистські бомбардування Британії — Лондона. З усіх ракет, які були випущені російською армією від 24 лютого, 62% були направлені саме проти цивільних об’єктів. Проти людей. Проти людяності”, - сказав Зеленський.

 

Також він розповів про фільтраційні табори, створені росіянами на території України, виявлені катівні та масові захоронення людей. Згадав і про примусову депортацію росіянами українців.

 

“Більше 2 мільйонів людей вивезено. Незаконне усиновлення в російських родинах наших українських діточок, які були фактично викрадені, викрадені з України. Злочинна мобілізація громадян України на окупованій території в окупаційну армію. Все це реальні приклади”, - наголосив глава Української держави.

 

Також він згадав про мінний терор проти українців, постійні обстріли, жертви в прикордонній зоні з російською федерацією та у прифронтових районах.

 

“Це все такий страшний обсяг скоєних злочинів і зруйнованих доль, життів людей. Все це так і є, це трагедія, такий масштаб”, - додав Зеленський.

 

Нагадаємо, що із початку повномасштабного вторгнення росія станом на 20 листопада випустила по Україні понад 4700 ракет.

 

Як повідомляла УМ, окупанти завдали ракетних та артилерійських ударів по Харківщині та Миколаївщині.