Угорський егоїзм і боязнь: Будапешт відмовився тренувати українських військових в рамках місії ЄС

08:59, 06.12.2022
Угорський егоїзм і боязнь: Будапешт відмовився тренувати українських військових в рамках місії ЄС

Державний секретар з питань двостороннього співробітництва міністерства закордонних справ УгорщиниТамаш Менцер, (Фото: Фейсбук Menczer Tamás)

Тамаш Менцер,  Державний секретар з питань двостороннього співробітництва міністерства закордонних справ Угорщини заявив, що Будапешт не буде тренувати українських військових на своїй території.

 

Як інформує УМ, про це Менцер написав у Фейсбуці.

 

"Деякі європейські країни тренують українських військових. В Угорщині – ні. Ми сказали "ні". Ми хочемо рухатися не до війни, а до миру", – заявив

 

Читайте також на "Цензор.НЕТ": Угорщину звільнили від запровадження ліміту цін на нафту з Росії, - Сійярто

 

Заява представника угорського МЗС пролунала на тлі повідомлень про те, що деякі держави – приміром, Чехія – вже розпочали або планують розпочати підготовку на своїй території військових з України.

 

Це відбувається в рамках місії Європейського Союзу EUMAM, мандат якої спочатку триватиме два роки, а фінансовий орієнтир загальних витрат на цей період становитиме 106,7 млн євро.

 

Місія забезпечуватиме координацію з двосторонніми заходами держав-членів на підтримку України, а також з іншими міжнародними партнерами, і буде відкритою для участі третіх держав.

 

Як повідомляв минулого тижня головний дипломат ЄС Жозеп Боррель, у місії EUMAM беруть участь 20 країн ЄС, а 1100 українських військових уже проходять навчання у різних таборах.

 

Як повідомляла УМ, у Великобританії пройшли вишкіл вже 20 тисяч українських військових.