У мерії Одеси проводять обшуки детективи НАБУ

17:07, 05.12.2022
У мерії Одеси проводять обшуки детективи НАБУ

На фото: міський голова Одеси Геннадій Труханов

Співробітники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в мерії Одеси. Із кабінету Труханова та його заступників вилучають документи. Обшуки, ймовірно, триватимуть до кінця дня.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Думская».

 

Співробітники НАБУ вилучають документи в юридичному та фінансовому департаментах, а також у кабінетах міського голови Геннадія Труханова та його заступників. Обшуки проводять у рамках кримінальної справи щодо службової недбалості відносно керівників та працівників департаменту комунальної власності відомства. Мова йде про використання земель територіальної громади Одеси без відповідних документів.

 

Процесуальні дії відбуваються у темряві, оскільки місто знеструмлене внаслідок сьогоднішньої ракетної атаки росіян. Зазначимо, обшуки проводяться спільно зі співробітниками Одеського управління Служби безпеки України під процесуальним керівництвом Одеської місцевої прокуратури №2.

 

Стало відомо, що заступника міського голови по ЖКГ наразі ізольовано.

 

Нагадаємо, сьогодні бізнесмена Бориса Кауфмана затримало НАБУ. У серпні його затримували під час спроби виїхати з України. 48-річний бізнесмен - колишній депутат Одеської міської ради, власник групи Vertex United і співвласник Тедіс-Україна.

 

Зазначимо, що Геннадій Труханов – один із найскандальніших українських політиків сучасності. Йому вже кілька десятиліть приписують кримінал. Зокрема, його називають злочинним авторитетом, який у епоху лихих 90-х тримав у страху тисячі людей. Одеса нібито пам'ятає Геннадія Леонідовича до старту кар'єри в політиці як рикетир і вирішували.

 

Як повідомляла УМ, раніше мер  Одеси Геннадій Труханов виступив проти знесення пам'ятника Катерині II, наголосивши, що у цьому немає сенсу.